Sigma introduceert 50mm F1.4 EX DG HSM

Redactie 487 0
Met de introductie van de Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM is er eindelijk een

De nieuwe lichtsterke 50mm van Sigma krijgt de EX aanduiding mee, wat aangeeft dat het objectief zich in de topklasse van Sigma begeeft. Het objectief is voorzien van een HSM focusmotor, waarmee razendsnel en stil scherpgesteld kan worden. Momenteel heeft alleen Canon een 50mm F1.4 variant op de markt met een vergelijkbare USM motor.

Met de introductie van deze lens kunnen nu ook bezitters van Nikon, Pentax, Sony en Sigma camera’s genieten van een lichtsterke 50mm lens met snelle scherpstelling.

Het nieuwe objectief is vooral interessant voor bezitters van de Nikon D40, D40x of de nieuwe D60. Deze behuizingen missen een ingebouwde scherpstelmotor en bij gebruik van de 50mm lenzen van Nikon moeten gebruikers het dus zonder autofocus stellen. Dat behoort met de Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM tot de verleden tijd.

De Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM is voorzien van een ‘Super multi-layer coating’ om flare en ghosting tegen te gaan. De minimale scherpstelafstand is 45 centimeter. Volgens Sigma creëert de lens een bijzonder mooie achtergrondonscherpte, wij zijn alvast benieuwd.

Wanneer de 50mm F1.4 EX DG HSM op de markt komt en tegen welke prijs is nog niet bekend.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie