Sigma introduceert 18-200mm f/3.5-6.3 II DC OS HSM

jesse kraal 2411 2
Sigma komt met een nieuwe versie van haar populaire megazoom. De nieuwe Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 II DC OS HSM vervangt de vorige gestabiliseerde versie. De lensconstructie is aangepast en tevens is er gebruik gemaakt van FLD-glas.

Sigma heeft momenteel twee verschillende versies van de 18-200mm in het assortiment, één met stabilisatie en een exemplaar zonder. Het nieuwe objectief vervangt de gestabiliseerde variant, maar lijkt qua uiterlijk veel meer op de niet-gestabiliseerde versie. Kenmerkend voor deze objectieven is de behuizing, die naar voren toe smaller wordt en de rode lijn rondom het frontelement.

Sigma 18-200 OS

FLD-glas

Bij de Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 II DC OS HSM zijn de achttien elementen voortaan verdeeld in veertien groepen, de oude variant had dertien groepen. Verder heeft Sigma haar FLD-glas toegepast. Deze elementen zouden dezelfde eigenschappen als fluoriet-glas hebben en moeten zorgen voor minder chromatische aberraties. 

Prijs en verkrijgbaarheid

Het nieuwe Sigma-objectief komt beschikbaar voor Nikon, Canon, Sigma, Pentax en Sony. Omdat Pentax- en Sony-camera's beschikken over stabilisatie in de camera ontbreekt deze op het objectief. Het objectief is alleen geschikt voor camera's met een aps-c-sensor. Nederlandse prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend, in de Verenigde Staten ligt de adviesprijs op 720 dollar.

Sigma 18-200 OS
Lensconstructie: 18 elementen in 14 groepen Beeldhoek: circa 76,5 - 8,1 graden Diafragma: f/3.5-6.3, minimaal diafragma van f/22 Diafragmabladen: 7, afgerond Minimale scherpstelafstand: 45 centimeter Maximale vergroting: 1:3.8 Afmetingen: 75,3 x 87,7 milimeter Gewicht: 490 gram
afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van MALINGREZ

MIjn 18-200mm SIGMA is defect na het gebruik van meer dan een jaar. Het kan gebeuren maar toen ik aan een grote verdeler in België vroeg( hij maakt de merk Sigma ook) hoe duur hij deze lens zou verkopen in het geval de mijne in reparatie niet hersteld zou kunnen worden, antwoordde hij mij : Zo lang SIGMA in moeilijkheden zit, zullen wij dit artikel niet meer aanbieden.

Hij ried mij aan het Tamron 18-270 mm indien mijn lens SIGMA 18-200mm niet meer hersteld worden.

Ik konde niet meer krijgen. Het is misschien een geschil tussen firma's.Maar ik stel mij vragen; Na anderhalve jaar van gebruik is de lens stuk geworden . De Zoom is op 135 mm gestopt en toen ik verder wilde gaan , is hij volledig geblokkeerd.

Bij het onderzoek in de winkel van mijn verdeler, heeft zich zelf een schroef van binnen losgemaakt.

De lens werd na aarzeling gestuurd voor reparatie. De lui van de firma belast met de reparaties waren vast en
zeker hem in orde te kunnen brengen maar ik twijfel eraan

afbeelding van MA2LINGREZ

Ik heb gehoord dat mijn lens hersteld is en onderweg terug naar België is.

Hopelijk zal ik de oorzaak van de pech weten.

Het is beter wanneer men weet wat gebeurd is.