Sigma introduceert 12-24mm F4.5-5.6 II DG HSM

Julian 1458 0
Sigma komt met een nieuwe ultragroothoek geschikt voor fullframe-camera's. De vernieuwde 12-24mm is voorzien van vier FLD-elementen voor betere beeldkwaliteit. Het objectief gaat 995 euro kosten en is verkrijgbaar vanaf mei.

De nieuwe 12-24mm f/4.5-5.6 II is opgebouwd uit 17 lenselementen in 13 groepen. Het objectief beschikt over vier FLD-elementen die de eigenschappen hebben van fluoriet glas en een SLD-element, wat moet zorgen voor lage aberraties en hoge beeldkwaliteit.

Neutrale kleurweergave

Sigma's SML (Super Multi Layer) lenscoating moet inwendige reflecties en spookbeelden tot een minimum beperken en voor neutrale kleurweergave zorgen. De HSM (Hyper Sonic Motor) zorgt voor stille en snelle autofocus. Volgens Sigma is dankzij een slipkoppeling de scherpstelling handmatig zeer eenvoudig te corrigeren.

Spatwaterdicht

Verder heeft het objectief een nieuwe afwerking. Het objectief is compact en van licht materiaal gemaakt, al is het gewicht nog niet bekend. Daarnaast is het objectief spatwaterdicht.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Sigma12-24mm F4.5-5.6 II DG HSM is leverbaar vanaf mei voor Canon, Nikon, Sony en Sigma. Later volgt een Pentax-uitvoering. De adviesverkoopprijs is 995 euro.