Sigma DP3 Merrill verschijnt vroegtijdig op het net

jesse kraal 1938 0
Na de Sigma DP1 en DP2 Merrill is het nu tijd voor de DP3. Hoewel technische details nog ontbreken, lijkt het erop dat het toestel grotendeels gelijk is aan de twee bestaande toestellen, maar over een ander objectief beschikt. Met een 50mm f/2.8 is de DP3 een macro-camera in zakformaat.

Op de foto's die op dslrmagazine.com verschenen (en ondertussen ook al weer zijn verwijderd) zien we een camera die qua uiterlijk weinig verschilt van de DP1 en DP2 Merrill. Er is één groot verschil: de camera heeft een ander objectief dan die eerder genoemde camera's. In het geval van de DP3 Merrill gaat het om een 50mm f/2.8 Macro, wat gezien het aps-c-formaat van de sensor overeenkomt met zo'n 80mm op kleinbeeld.

Sigma DP3

Sigma's DP1 en DP2 hebben beide een objectief dat ook los verkrijgbaar is voor compacte systeemcamera's. Het lijkt daarom voor de hand te liggen dat ook deze 50mm f/2.8 op termijn los beschikbaar zal komen. Verdere informatie over de camera of het objectief ontbreken op het moment nog.

Sigma DP3

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse