Sigma DP1M eind september verkrijgbaar voor 999 euro

Julian 2029 1
Begin dit jaar kondigde Sigma de komst van de DP1M en DP2M al aan. Eind juli kwam de DP2M op de markt voor een adviesprijs van 999 euro. Nu presenteert Sigma ook de DP1M met groothoeklens. De camera met foveonsensor krijgt hetzelfde prijskaartje.

foveonsensorDe Sigma DP1M en DP2M zijn in vrijwel alle opzichten aan elkaar gelijk, ook wat het prijskaartje betreft zo blijkt nu. Het grote verschil is het objectief. Op de Sigma DP1M zit een 19mm f/2.8, omgerekend 28mm in kleinbeeldequivalent.

Op de DP2M tref je een 30mm f/2.8, vergelijkbaar met 45mm op een fullframe-camera. Beide camera's zijn voorzien van de 46-megapixel-aps-c-sensor die ook in de Sigma SD1 Merill te vinden is. De sensor bestaat uit drie lagen van 15,3 megapixels.

Sigma DP1M

Sigma DP2M review

Het testexemplaar van de Sigma DP2M heeft onze redactie inmiddels bereikt. In DIGIFOTO Pro 3.2012 lees je onze review. Deze editie verschijnt half september. De Sigma DP1M zou vanaf eind september verkrijgbaar moeten zijn.

afbeelding van Dirk Vreugdenhil

Leuk die hogere resolutie maar dat vind ik niet de grootste beperking van de Dp1 en Dp2. De ultra trage AF en de matige handmatige scherpstelling storen mij meer.
Een focus peak funktie zoals de Sony nex heeft zou al een grote verbetering zijn.