Sigma DP1 'coming soon'

Redactie 485 0
Op de website van Sigma is te zien dat de DP1 binnenkort dan eindelijk verwacht wordt. De compactcamera met een grote beeldsensor zoals in digitale spiegelreflexen lijkt eindelijk ook echt op de markt te komen.

Op Sigma's speciale DP1 website is zien dat de camera binnenkort zijn debuut zal maken:

Al in september 2006 werd de Sigma DP1 voor het eerst aan het publiek getoond. Daarna bleef het lang stil rondom de bijzondere compactcamera. Eind november 2007 bracht Sigma een officieel statement naar buiten waarin het merk zich verontschuldigde voor de vertraging.

Specificaties
De Sigma wordt uitgerust met een Foveon beeldsensor welke ongeveer 8x groter is dan de 1/1.8 inch sensoren die je meestal in compactcamera's vind. De grote beeldsensor zal waarschijnlijk een ongekende beeldkwaliteit opleveren voor een compactcamera. De DP1 beschikt over een vast 16.6mm F4 objectief, wat overeenkomt met een 28mm lens in 35mm formaat. De afmetingen bedragen 113.3 x 59.5 x 50.3 mm bij een gewicht van 240 gram.

Of deze specificaties in de loop van de jaren hetzelfde gebleven zijn is niet met zekerheid te zeggen. We verwachten komende dagen op de PMA meer te horen over de Sigma DP1.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie