Sigma CEO: 'Sony FE heeft na Canon en Nikon onze prioriteit'

Julian 1577 0
In een interview met dpreview.com vertelt Sigma CEO Kazuto Yamaki dat de fabrikant van plan is meer objectieven uit te brengen voor compacte systeemcamera's. Objectieven voor de dslr's van Canon en Nikon hebben de hoogste prioriteit, maar Sony FE staat daarna op de lijst.

Sigma maakte al een aantal objectieven voor compacte systeemcamera's: de DN-serie. Een aantal jaar geleden verschenen de Sigma 19mm, 30mm en 60mm in uitvoeringen voor Sony E (aps-c) en micro four thirds. Later werden er nieuwe Art-versies van de drie primes uitgebracht. Sindsdien heeft Sigma geen nieuwe objectieven voor compacte systeemcamera's geïntroduceerd.

Waarom zijn er nog geen Sigma-objectieven voor de Sony A7-serie?

In een interview met Kazuto Yamaki, CEO van Sigma, vraagt dpreview of het moeilijk is om objectieven te ontwerpen voor de Sony A7-serie, vanwege de kleine afstand tussen de sensor en het objectief. Is dat de reden waarom er nog geen Sigma-objectieven voor de fullframe-systeemcamera's van Sony zijn?

Yamaki ontkent en stelt dat het een kwestie van prioriteiten is. De hoogste prioriteit ligt bij het ontwerpen van objectieven voor Canon- en Nikon-dslr's, maar Sigma is van plan om meer objectieven voor spiegelloze camera's te maken. De fullframe Sony FE-vatting heeft daarbij de hoogste prioriteit.

Wat kunnen we verwachten in de Art-serie?

Ook vraagt dpreview wat we kunnen verwachten in de Art-serie. Yamaki benadrukt dat de doelstelling is om 'de best mogelijke kwaliteit' te leveren, maar dat het ook de uitdaging is om iets te maken wat nog niet eerder bestond. De CEO spreekt zijn bewondering uit voor de nieuwe Canon EF 11-24mm f/4L: 'erg indrukwekkend, een zeer goed objectief, maar wel duur.'

Tot de komst van de Canon EF 11-24mm was Sigma's 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM het wijdste ultragroothoekobjectief voor fullframe-camera's. Als het om groothoekobjectieven gaat heeft Sigma sinds de jaren zeventig een voortrekkersrol gespeeld, zegt Yamaki. 'Canon heeft ons record gebroken, we moeten met iets nieuws komen,' verklaart de CEO.

In het gesprek gaat dpreview ook in op de camera's, bedrijfsvoering en productiemethodes van Sigma. Lees hier het volledige interview.