Sigma brengt vernieuwde 30mm f/1.4 DC HSM onder in Art-lijn

jesse kraal 4260 3
In navolging van de DN-objectieven heeft Sigma ook de populaire 30mm f/1.4 DC voor aps-c-camera's voorzien van een 'Art-jasje'. Het objectief lijkt nu sprekend op de Sigma 35mm f/1.4 voor fullframe-camera's en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Sigma's 30mm f/1.4 DC is geschikt voor aps-c-camera's en verhoudt zich op die camera's als een lichtsterk standaardobjectief. Voeg daar prima optische prestaties aan toe en je hebt een aantrekkelijk geheel. Wat ons betreft heeft Sigma de 30mm f/1.4 nog een stukje aantrekkelijker weten te maken door het uiterlijk te herzien en deze net als de 19mm en 30mm DN toe te voegen aan de 'Art-lijn'.

De behuizing lijkt als twee druppels water op die van de Sigma 35mm f/1.4 DG HSM en dat stemt ons vrolijk. De behuizing van dat objectief bestempelden we eerder in een review als het beste wat Sigma tot nu toe heeft gemaakt. Afgaande op de enige afbeelding die Sigma van de nieuwe 30mm heeft vrijgegeven, is dat objectief opgebouwd uit dezelfde materialen.

Prijs en beschikbaarheid

Wat Sigma's herziene 30mm f/1.4 DC HSM gaat kosten is niet bekend. De huidige versie kost in Sigma's eigen webshop 519 euro, maar we zouden niet gek opkijken van een kleine prijsstijging. Het objectief komt met een Canon-, Nikon-, of Sigma-vatting.

Sigma 30mm

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Kapotjeplov

Ben benieuwd of ze kunnen concurreren met de Sony DT 35mm f/1.8 SAM. Die kost de helft van deze elsn, en is optisch ook heel goed.

afbeelding van JandeV

Correctie: volgens de Sigma site: Sigma, Sony, Nikon, Canon, Pentax vatting.

afbeelding van Antropoloog

Deze is voor Aps-c en niet voor full frame. Ik hoop dat sigma dit inziet omdat er minder grote glaselementen in verwerkt zijn, een lagere prijs handteren ik hoop op 350 - 380 euro.