Sigma Benelux maakt adviesprijs 24-35mm f/2 DG HSM Art bekend

Julian 2110 3
In juni introduceerde Sigma de 24-35mm f/2 DG HSM Art. Destijds was nog niet bekend hoeveel het objectief gaat kosten. Daar komt nu verandering in: Sigma Benelux laat ons weten dat de lichtsterke zoom 1149 euro gaat kosten en rond augustus/september beschikbaar is.

Sigma presenteert de nieuwe 24-35mm f/2 DG HSM Art als een 'drie-in-één'-objectief. De zoom kan volgens de objectievenfabrikant dankzij uitstekende optische prestaties dienen als een vervanger van 24mm, 28mm en 35mm prime-objectieven.

Eerste Sigma 24-35mm f/2 DG HSM Art review

SLR Gear heeft de nieuwe Sigma 24-35mm f/2 DG HSM Art inmiddels aan een test kunnen onderwerpen. De website concludeert dat Sigma er wederom in is geslaagd om een uniek objectief neer te zetten, dat zeer goed presteert. De scherpte is vanaf de maximale diafragmaopening van f/2 in het midden uitstekend. Op een fullframe-camera is de hoekscherpte vanaf f/4 optimaal.

Sigma 24-35mm f/2 DG HSM Art

Prijs en beschikbaarheid

Bij de introductie in juni was nog niet bekend wanneer de 24-35mm f/2 DG HSM Art verschijnt en wat het objectief gaat kosten. Sigma Benelux heeft deze ontbrekende informatie nu bekendgemaakt.

De adviesprijs bedraagt 1149 euro. Rond augustus/september liggen de versies met Canon EF- en Sigma SA-vatting in de winkels. In september verschijnt de Nikon F-variant van de Sigma 24-35mm f/2 Art.

Sigma 24-35mm f/2 DG HSM Art

afbeelding van cees

Is niet elke zoomlens ontworpen ter vervanging van verschillende primes? En wie heft er nou én een 24mm én een 28mm én een35mm prime nodig?

afbeelding van Pim Geerts

uhrm... mensen die niet van zoomen houden, maar graag een vast kader gebruiken? :-)

afbeelding van Andre kamp

En natuurlijk mensen die van de superieure kwaliteit houden die prime-eigen is...