Testfoto's Sigma 35mm f/1.4: scherp!

Sigma 35mm f/1.4 DG HSM: Testfoto's

jesse kraal 3796 0
Sigma timmert flink aan de weg. Op de Photokina presenteerde het merk een drietal objectieven, alle drie vertegenwoordigde ze een van de drie nieuwe productlijnen. In de Art-lijn viel de eer ten beurt aan de 35mm f/1.4 DG HSM.

De 35mm is van oudsher populair onder reportagefotografen, zeker de lichtsterke f/1.4-varianten. Zo'n lichtsterke groothoek bouwen blijkt een hele opgave, want op zowel de Canon-, Nikon-, Sony- en Samyang-varianten is het nodige aan te merken. Het heeft Sigma er niet van weerhouden ook een poging te wagen.

Sigma 35mm

Scherp!

Dat doen ze niet onderverdienstelijk. Sterker nog, zeker op het gebied van scherpte zetten ze een nieuwe maatstaf. Tijdens onze eerste kennismaking met de 35mm zijn we behoorlijk onder de indruk geraakt. Al vanaf f/1.4 zien we niet alleen in het midden maar zelfs in de hoeken al een zeer behoorlijke scherpte. Dat ook de Sigma niet perfect is, blijkt uit de stevige vignettering en de soms wel erg aanwezige aberraties. In onderstaande crops is het een en ander goed te zien.

scherpte
Centrumscherpte op f/1.4

scherpte
Hoekscherpte (linksonder) op f/1.4

scherpte
Centrumscherpte f/8

Hoekscherpte
Hoekscherpte (rechtsboven) f/8

Chromatische aberraties
Chromatische aberraties op f/1.4 

Testfoto's in volledige resolutie

Natuurlijk hebben we ook de originele testfoto's voor je in volledig formaat. Alle foto's zijn geschoten met een Canon 5D Mark II en zijn -op de standaard verscherping van Lightroom na- niet bewerkt, tenzij anders vermeld. Via options > download kun je de foto's op je pc opslaan. Een volledige review van de Sigma 35mm f/1.4 DG HSM volgt later.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse