Sigma 35mm f/1.4 DG HSM gaat 950 euro kosten

Julian 2920 0
Sigma lanceert de op de Photokina aangekondigde 35mm f/1.4 DG HSM nu officieel. Eind november komt de Canon-uitvoering op de markt. Het lichtsterke standaardobjectief in de nieuwe Art-serie kost 950 euro.

Zowel Canon, Nikon als Sony hebben zelf een 35mm f/1.4 in het assortiment. Directe concurrentie hoefden deze fabrikanten niet te dulden. Samyang en Carl Zeiss hebben wel een lichtsterke 35mm in huis, maar zonder autofocus. Sigma's nieuwe 35mm f/1.4 DG HSM heeft wel autofocus, voortaan heb je dus meer keuze als je een 35mm f/1.4 voor je fullframe-dslr zoekt.

Sigma belooft belooft uitstekende optische prestaties. Een FLD-element en vier SLD-elementen moeten voor correctie van chromatische aberraties zorgen. Tijdens de presentatie van het objectief op de Photokina liet Sigma een aantal tests zien, waarin het objectief met andere 35mm 1.4's werd vergeleken (zonder namen te noemen). Op gebied van chromatische aberratie zag dat er indrukwekkend uit. We zijn dan ook benieuwd naar de praktijkresultaten.

Sigma 35mm prototype
Prototype van de nieuwe Sigma 35mm f/1.4 op de Photokina

In totaal zijn er 13 elementen in 11 groepen gebruikt voor de Sigma 35mm f/1.4 DG HSM. De minimale diafargmaopening is f/16 en de filtermaat is 67mm. Scherpstellen kan vanaf 30 cm (gemeten vanaf het sensoroppervlak). Het diafragma bestaat uit negen afgeronde lamellen, die voor een zachte achtergrondonscherpte moeten zorgen.

De lensvatting is opgetrokken uit duurzaam messing. Het materiaal is ook nog eens speciaal behandeld zodat het lang meegaat volgens Sigma. De Sigma 35mm f/1.4 DG HSM meet 77 x 94mm en weegt 665 gram.

Sigma 35mm 1.4

Art-serie

Op de Photokina maakte Sigma bekend haar objectieven voortaan in drie categorie├źn onder te brengen. Sigma plaatst de nieuwe 35mm f/1.4 in de Art-lijn, dat wordt aangegeven met een A op de behuizing van het objectief.

Prijs en beschikbaarheid

Sigma Benelux maakt bekend dat de 35mm f/1.4 DG HSM hier een prijskaartje krijgt van 950 euro. De uitvoering met Canon-vatting komt als eerste op de markt, eind november wordt deze verwacht. Wanneer de varianten voor Sigma, Nikon, Sony en Pentax in de winkels liggen is nog niet bekend.