Sigma 24-105mm f/4 DG OS HSM Art

Sigma 24-105mm f/4 DG OS HSM Art

Mark Moed 1589 0
Ondanks het succes van vaste brandpunten met hoge lichtsterkte blijven zoomobjectieven onveranderd populair. Maar dan moeten ze wel een hoogwaardige beeldkwaliteit en professionele eigenschappen hebben. De Sigma 24-105mm f/4 DG OS HSM Art is een mooi voorbeeld van een zoomobjectief dat door professionele fotografen wordt gebruikt. We laten Ferry Knijn, enthousiast gebruiker van de Sigma 24-105mm f/4 DG OS HSM Art, aan het woord.

Advertorial

Ferry Knijn is een vakfotograaf met een eigen fotostudio in Nieuw-Vennep. Zijn specialisatie is het maken van portretten in het algemeen en het fotograferen van muzikanten en dansers in het bijzonder. Ferry is bij toeval in het vak gerold: 'Vier geleden was ik hoogstens de fotograaf van de familie. Muziek produceren was mijn werk en op een keer werd me gevraagd of ik ook de foto's kon maken. Na aanschaf van een spiegelreflex ben ik het avontuur begonnen en ik kon er al redelijk snel van leven'

Mond-tot-mondreclame

Dat Ferry goed werk levert kun je zien op zijn website, waar je mooie portretten van veel bekende personen uit de muziekwereld tegenkomt. Hij is begonnen met het bewerken (mailen, bellen) van zijn netwerk van mensen in de muziekwereld, maar de klanten komen nu meestal via mond-tot-mondreclame bij de fotograaf terecht. Naast het werk voor de muziekwereld maakt hij ook steeds meer portretten van gewone mensen, wel of niet in gezinsverband.

Veelzijdig objectief

Ferry heeft al met heel wat apparatuur gewerkt maar hij is tenslotte bij de objectieven van Sigma terecht gekomen. Ferry: 'Ik werk nu met drie objectieven van Sigma op mijn Nikon D800 en D610: de 70-200mm f/2.8 DG OS HSM, de 50mm f/1.4 Art en de 24-105mm f/4 DG OS HSM Art. Met de laatste werk ik toch veruit het meest. De beeldkwaliteit is perfect en het veelzijdige zoombereik past prima bij mijn fotografie. Van groepsportret tot detail, het gaat allemaal prima met de 24-105mm.' 'Ik ben ook blij met de korte instelafstand van slechts 40 cm, ideaal als ik eens een productfoto van een kleiner object wil maken.''Hoewel ik meestal op statief werk is de goed werkende beeldstabilisatie een uitkomst als ik toch eeen een keertje uit de hand werk.'

Kenmerken van de Sigma 24-105mm f/4 DG OS HSM Art

De Sigma 24-105mm is ontworpen voor gebruik op fullframe spiegelreflexen met een hoge resolutie. Het objectief heeft een aantal bijondere kenmerken, zoals het interne scherpstelsysteem, waardoor de frontlens niet draait; handig bij gebruik van vierkante filters en polarisatiefilters. Door de Hyper Sonic autofocusmotor stelt het objectief snel en geruisloos scherp, je kunt op elk moment handmatig corrigeren. Het diafragma, met negen afgeronde bladen, garandeert een fraaie bokeh bij grote en kleine lensopeningen. Het objectief is compatible met de Sigma USB Dock en Sigma Optimization Pro Software, waardoor je eigenschappen aan je eigen smaak aan kunt passen.

Afgebeelde foto's gemaakt met de Sigma 24-105mm f/4 DG OS HSM Art © Ferry Knijn

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark