Sigma 19mm en 30mm EX DN binnenkort als 'Art'-versie?

jesse kraal 1964 0
Voorafgaand aan de Photokina 2012 presenteerde Sigma een nieuwe line-up van drie productgroepen waarbinnen nieuwe objectieven zullen vallen. Een van die categorieën is 'Art' en vooralsnog was de 35mm f/1.4 het enige objectief binnen die lijn. Daar komen er wellicht binnenkort twee bij.

Het viel ons onlangs op de dat Sigma 19mm en 30mm f/2.8 EX DN voor Sony NEX en Micro Four Thirds nu voor bijzonder scherpe prijzen te koop zijn. Bij diverse webwinkels worden de objectieven aangeboden voor 99 euro per stuk. In DIGIFOTO Pro 2.2012 voelden we beide objectiefjes aan de tand en waren we behoorlijk enthousiast. De 30mm ging er zelfs met een budget-award vandoor. En dan kost deze nu nog slechts de helft van de adviesprijs.

Sigma 'Art'

Die scherpe prijzen lijken echter niet zonder reden. Op de Japanse website Digicame-info lezen we dat het waarschijnlijk te maken heeft met de komst van twee opgefriste versies, die aan de Art-lijn zullen worden toegevoegd. Ze krijgen dan zo'n zelfde glimmende A opgespeld als de Sigma 35mm f/1.4. Of Sigma het optisch ontwerp zal aanpassen, is niet bekend. We verwachten in ieder geval dat de behuizing een update krijgt. Ook waren er onlangs geruchten van een 25mm f/1.4 voor micro four thirds. Wellicht zal ook dat objectief binnen de Art-lijn vallen.

Verwacht niet dat de nieuwe Art-objectieven direct in de uitverkoop gaan. Gezien de goede prestaties van zowel de 19mm als de 30mm f/2.8 is het nu wellicht een goed moment om deze objectieven aan je cameratas toe te voegen.

Sigma 30mm Art
Binnenkort met glimmende zilveren 'A', deze 30mm f/2.8 EX DN?

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse