Shortlist World Press Photo Contest Multimedia bekend

Redactie 701 0
De shortlist van de eerste World Press Photo Contest Multimedia is bekend. De internationale jury heeft gekozen voor zes producties. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Awards Ceremony op 7 mei 2011.

De wedstrijd is in het leven geroepen met als doel de beste multimedia verhalen in de visuele journalistiek onder de aandacht te brengen. In elke categorie werden drie producties geselecteerd. Uit meer dan veertig nominaties kwam ten slotte de shortlist van zes producties voort.

Shortlist

De genomineerde voor de categorie ‘lineaire producties’ zijn Stefano De Luigi, Marcus Yam en Lei Wang. Onderwerpen voor de producties zijn respectievelijk ‘Blanco’, ‘The Home Front’ en ‘A Man in the Forest’. Voor ‘interactieve producties’ gaan de nominaties naar ‘Powering a Nation’ van Mike Ehrlich, Jessey Dearing, Lauren Frohne en Elena Rue, ‘Prison Valley’ van Philippe Brault en naar de productie van Damon Winter en Marcus Yam ‘A Year at War’.

Foto © Damon Winter en Marcus Yam

Jurering

De werken werden beoordeeld op hun effect, de bewerking, de originaliteit en de innovatieve uitvoering. De producties moesten bovendien een journalistieke verhaallijn bevatten die terug te zien is in de beelden. De shortlist werd samengesteld tijdens de World Press Photo in Amsterdam. De jury bestaat uit professionals op het gebied van visuele journalistiek en multimediale producties.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de World Press Photo Awards Ceremony op 7 mei 2011. De eerste prijs bestaat uit een geldprijs van vijfduizend euro.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie