Shortlist Prix Pictet 2010 bekendgemaakt

Redactie 589 0
Twaalf fotografen staan dit jaar op de shortlist voor de prestigieuze Prix Pictet. Voor de winnaar ligt 65.000 Britse pond in het verschiet. Het thema van dit jaar is 'groei', terwijl de eerste editie in het teken stond van 'water' en de tweede gemoeid was met 'aarde'.

Ook voor deze derde editie van de fotocompetitie werden deelnemers gevraagd hun camera te gebruiken om zo sociale- of milieuproblematiek aan de kaak te stellen. Naast Michael Wolf staan ook Christian Als, Edward Burtynsky, Stéphane Couturier, Mitch Epstein, Chris Jordan, Yeondoo Jung, Vera Lutter, Nyaba Leon Ouedraogo, Taryn Simon, Thomas Struth en Guy Tillim op de shortlist.

Finalisten

De achtkoppige jury van de Prix Pictet bestaat uit experts uit de wereld van kunst en milieuactivisme en heeft de twaalf finalisten gekozen uit meer dan 450 inzendingen. Het werk van de finalisten hangt tot eind deze maand in de Galerie Filles du Calvaire in Parijs. Eén van hen zal op 17 maart volgend jaar de hoofdprijs in ontvangst mogen nemen tijdens een galaceremonie waar ook voormalig VN-secretaris Kofi Annan aanwezig zal zijn.

Gwangjin-gu, Seoul detail from the series Evergreen Tower, 2001 © Yeondoo Jung, shortlisted for the Prix Pictet Third Edition - Growth.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie