Shortlist Hasselblad Masters online

Julian 1520 0
Hasselblad heeft uit vierduizend inzendingen voor de jaarlijkse Hasselblad Masters een shortlist samengesteld. Alle foto's zijn online te bekijken en je kunt je stem uitbrengen op je favoriete werk.

Het was voor het eerst dat alle professionele fotografen die minimaal drie jaar actief zijn in het vak mochten inzenden. Onder één voorwaarde: je camera moest over minimaal 16 megapixels beschikken.

Het leverde 4000 inzendingen op voor de Hasselblad Masters. Flink meer dan de 2012-editie, toen 2500 fotografen hun werk instuurden. Tot en met 2012 mochten echter alleen fotografen met een midden- of grootformaatcamera inzenden. Kleinbeeldfoto's konden alleen in de categorie voor opkomende talenten ingezonden worden.

12 categoriën

Er kon ingezonden worden in 12 categoriën: Fine Art, Landscapes/Nature, Wedding/Social, Portrait, Fashion/Beauty, Editorial, Products, Architectural, General, Wildlife, Project//21 en Underwater. Waarvan die laatste twee dit jaar voor het eerst hun opwachting maken.

Shortlist

De jury heeft het aantal inzendingen teruggebracht tot een shortlist van 120 genomineerden. Op de Hasselblad Masters-website zijn al deze gelukkigen te bekijken en kan je zelf een stem uitbrengen. Per categorie mag je één fotograaf kiezen die volgens jou in aanmerking komt voor de prijs.

Een jury bestaande uit experts uit de fotoindustrie zal zich vervolgens buigen over de uitslag en zelf een stem uitbrengen. Daaruit moeten vervolgens de winnaars volgen, voor elke categorie één.

De uitverkoren Hasselblad Masters mogen vervolgens een set Hasselblad-apparatuur lenen om een nieuwe set beelden te schieten voor het Masters Commemorative Book. Op de Photokina 2014 zullen ze een troffee in ontvangst nemen. De winnende foto's worden gepubliceerd op de Hasselblad-website en in exposities over de hele wereld.

Hasselblad Masters