Shortlist Deutsche Börse Photography Prize bekend

Redactie 843 0
De namen op de shortlist van de Deutsche Börse Photography Prize 2011 zijn bekendgemaakt. Thomas Demand, Roe Ethridge, Jim Goldberg en Elad Lassry gaan strijden om de hoofdprijs van 30.000 pond.

Volgend jaar is de vijftiende editie van de toonaangevende Deutsche Börse Photography Prize. Het evenement vormt één van de belangrijkste op de Engelse fotografiekalender. Het werk van de vier deelnemers is vanaf 2 april een maand lang te zien op de Universiteit van Westminster's 'Ambika P3 space'. De winnaar van de 30.000 pond tellende geldprijs wordt op 26 april bekendgemaakt.

Foto © © Jim Goldberg / Magnum Photos

Deutsche Börse

Tijdens deze editie van de Deutsche Börse Photography Prize nemen twee Amerikanen (Roe Ethridge en Magnum's Jim Goldberg) het op tegen elkaar, een Duitser (Thomas Demand) en een Israeliër (Elad Lassry). Ieder jaar gaat de award naar de levende fotograaf die het afgelopen jaar 'de meest significante contributie, met een tentoonstelling of publicatie, met betrekking tot het medium fotografie in Europa' heeft gedaan. Ethridge is uitgekozen voor zijn solotentoonstelling op Les Rencontres d’Arles, Goldberg voor zijn expositie Open See, Demand voor zijn tentoonstelling Nationalgalerie - welke in Berlijn hing - en tot slot Lassry, voor zijn lopende expositie in de Kunsthalle Zürich.

Haltestelle, 2009 © Thomas Demand, VG Bild-Kunst, Bonn / DACS, London.

Genomineerden

De vier genomineerden zijn uitgekozen door Alex Farquharson, directeur van Nottingham Contemporary; Marloes Krijnen van Foam Amsterdam; kunstenaar Joel Sternfeld en Anne-Marie Beckmann, de curator van de kunstcollectie bij Deutsche Börse.


Man 071, 2007 © Elad Lassry/ Courtesy of David Kordansky Gallery, Los Angeles, CA.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie