Shanghai breekt gigapixelpanoramarecord

Redactie 779 0
Heroverde vorig jaar Rio de Janeiro het gigapixelpanoramarecord weer van de Spaanse stad Sevilla, nu is het de beurt aan Shanghai. Alfred Zhao schoot daar namelijk een 272-gigapixel tellend exemplaar, waarmee het hij record naar China haalt.

Sevilla moest het stellen met 111 gigapixels, in Rio de Janeiro werden elfduizend foto's gecombineerd tot een 150-gigapixelpanorama.  Nu is de eer van het gigapixelpanoramarecord toebedeeld aan de Chinese stad Shanghai, waarvan een 272-gigapixel panorama is gemaakt.


12.000 foto's

Meer dan 12.000 foto's heeft Alfred Zhao er maar liefst voor moeten schieten met zijn Canon EOS 7D. Hij deed al twee eerdere pogingen voordat hij met zijn 400mm f/5.6 objectief in september vorig jaar deze recordbreker maakte. Het aan elkaar plakken van de duizenden foto's kostte hem vervolgens een maand en leverde hem een 1,24TB groot bestand op.

Omdat het voor Zhao niet zijn beroep is, had hij weinig tijd om verder aan het panorama te werken. Het verwerken en uploaden van de foto kostte hem daarom nog eens drie maanden. Het resultaat is in volle omvang te bekijken op de site van Gigapan.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie