Sensorfabrikant CMOSIS uit Antwerpen groeit hard

Julian 1101 0
De Belgische sensorfabrikant CMOSIS, maker van de sensor in de Leica M, is het snelst groeiende middelgrote bedrijf van Antwerpen, schrijft het actualiteitenmagazine Knack. De omzet steeg van 1,9 miljoen euro in 2009 naar 53 miljoen euro in 2014.

Volgens Knack.be is CMOSIS het snelst groeiende middelgrote bedrijf van Antwerpen. De website weet ook cijfers te melden: in 2009 bedroeg de omzet van de sensorfabrikant 1,9 miljoen euro, in 2013 was dat 36 miljoen euro en 2014 werd afgerond met een omzet van 53 miljoen euro.

CEO Luc de Mey verklaart tegenover Knack dat de stijging te danken is aan het groeiende aantal camera's in onze beeldmaatschappij. Daarnaast stelt de topman dat CMOSIS over zeer geavanceerde en goed gepatenteerde technologie beschikt, die hoge beeldkwaliteit en een groot aantal beelden per seconde maakt.

We kennen CMOSIS van de 24-megapixel fullframe-sensor in de Leica M typ 240, maar het merendeel van de chips die de sensorfabrikant maakt zijn voor industriƫle, wetenschappelijke of medische toepassingen. Ook camera's van de trajectcontroles op de Belgische wegen zijn voorzien van CMOSIS-sensoren.

Onlangs werd bekendgemaakt dat CMOSIS uitbreidt naar Amerika. De sensorfabrikant heeft daar nu een dochteronderneming, om de positie in de Verenigde Staten te verstevigen.