Sensor-vergelijkingssite voer voor pixelnerds

Raymond 490 0
[BLOG] Je hebt echte fotografen en specsgeilers. Speciaal voor die laatste categorie is een nieuwe site in het leven geroepen, waar ze geheel aan hun trekken kunnen komen.

Maar wat heb je er uiteindelijk aan? Wat voegt het toe? Het heeft uiteindelijk geen ruk met fotografie te maken. Denk maar niet dat de topfotografen van deze aardkloot zo goed zijn omdat ze altijd het nieuwste materiaal hebben.

Wellicht is het leuk voor de techniekverslaafde so called fotograaf, inclusief twee Canon 1Ds Mark III's en een arsenaal objectieven waar je akelig van wordt. Diezelfde 'fotograaf' die ondertussen brakkere platen schiet dan zijn buurjongetje met een Canon 350D en een kitlens. Alsof je ├╝berhaupt nog verschillen ziet na een paar keer flink rukken aan de schuifjes in Photoshop.

Natuurlijk overdrijf ik schromelijk. En natuurlijk zijn er techniekliefhebbers die prima fotograferen.  Maar het gaat om het punt. Techniek is belangrijk, maar fotografie is zoveel meer dan een brok siliconen met een stuk glas ervoor. Tegen de tijd dat de sommigen dat doorhebben, ligt het nieuwste technologische hapje echter alweer in de winkel, zijn ze opnieuw reddeloos verloren en lopen hun fora weer overvol met nutteloze discussies. Jammer is dat; fotograferen kan zo leuk zijn. Maar daar hebben ze natuurlijk geen tijd voor.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond