Seminar fotojournalistiek te volgen via livestream

Julian 476 0
Woensdagavond 6 oktober organiseert de Zilveren Camera een seminar over nieuwe ontwikkelingen in de fotojournalistiek. De avond met interviews en presentaties zal ook voor thuisblijvers via een livestream te volgen zijn.

Het live verslag is woensdagavond te zien op PhotoQ. Tussen 20 en 21 uur gaat directeur Lars Boering van de FotografenFederatie in gesprek met NVF-secretaris Patrick Holleman over de economische positie van professionele fotografen, en zijn er presentaties van en gesprekken met Arno Haijtema (voorzitter De Zilveren Camera, redacteur de Volkskrant) en Menno (sr. business developer mobile bij Sanoma) over veranderingen in het beeldgebruik door de media.

Multimedia

Tussen 21.30 en 22.30 uur is er aandacht voor Iris Box, winnares categorie Multimedia bij de Photo Academy Award en presenteert productexpert Jip Barth van Canon de mogelijkheden van de 5D Mark II voor foto’s en video. Daarnaast vertelt Marcel Molle over de stap van fotograaf naar filmmaker en is er een presentatie en gesprek met Michelle Q. Hamers, die sinds het voorjaar werkzaam is als multimedia editor voor Magnum in Motion.