Sebastian Liste wint Ian Parry Scholarship

Redactie 1031 0
De jonge Spaanse fotograaf Sebastian Liste is door de jury van de Ian Parry Scholarship unaniem gekozen tot winnaar. Volgens een van de juryleden, de bekende fotojournalist Don McCullin, steeg Liste met kop en schouders boven de rest uit.

Zijn serie, genaamd 'Urban Quilombo', vertelt het verhaal van zestig daklozen families die wonen in een verlaten chocoladefabriek in Salvador de Bahia, Brazilië. De jury beschreef de foto's als 'gevoelig' en 'van de hoogste kwaliteit voor zo'n jonge fotograaf', waardoor de Spanjaard er terecht drieduizend Engelse pond mee verdiende. Daarnaast levert het hem een plekje op de shortlist van de volgende Joop Swart Masterclass op, zullen de foto's gepubliceerd worden in het Sunday Times Magazine en komen ze te hangen in de Getty Images Gallery in Londen, van 16 tot 23 augustus.


Standout

Urban Quilombo werd gekozen uit honderd inzendingen van over de hele wereld, waaronder die van studenten op prestigieuze scholen als de Danish School of Photojournalism, Pathshala (in Bangladesh), de London College of Communications en Westminster. McCullin benadrukt echter dat Liste desalniettemin 'standout' winnaar is geworden en dat de 23-jarige fotograaf 'de kunst bezit om een serie foto's te combineren en om een informatieve boodschap over te brengen'. 

Commended

Verder wonnen de Engelse fotografe Liz Hingley en de Amerikaan Matt Eich beide vijfhonderd pond. Eerstgenoemde werd bestempeld als 'highly commended', terwijl Eich het moest doen met een 'commended'-status. Uiteindelijk won Ed Ou de 'honourable mention', maar geheel onverwacht ontving ook de Argentijnse deelnemer Rodrigo Alfaro een 'special commendation'.


Foto´s © Sebastian Liste

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie