Sean Tucker fotografeert mensen in Namibië

Sean Tucker fotografeert mensen in Namibië

Nadja Geskus 826 0
Recent plaatste Sean Tucker een prachtige video op YouTube. Hierin praat hij over hoe je jouw fotografie in een bepaalde richting verplaatst. In zijn geval is het erg duidelijk welke richting hij op wil, namelijk portretten en dan met name uit verschillende culturen, met eigen verhalen. In deze prachtige video zie je hoe hij mensen uit Namibië portretteert en vertelt hij een hoop over zijn fotografie.

Sean Tucker

Sean Tucker is een fotograaf die veel verschillende kanten van de fotografie beoefent. Zo maakt hij reisfoto’s, portretten, maar fotografeert hij bijvoorbeeld ook producten. Zijn grote inspiratiebronnen zijn Steve McCurry, Sebastiao Salgado, Jimmy Nelson en Joey L, met name hun werk in Afrika, India en Syrië. Hoewel hij in Engeland woont, voelt dat niet direct als zijn thuis. De plek waar hij zich het meeste thuis voelt is Afrika

Sean Tucker fotografeert mensen in Namibië

Namibië

Voor deze shoot reisde Sean Tucker af naar een plek waar hij altijd een bijzondere belangstelling voor heeft gehad; Namibië. Dit is het thuisland van de Himba mensen. Tucker vertelt over zijn gehele reis, wat hem inspireert en hoe hij zijn shoot aanpakte. Aan het einde zie je een hoop van de resultaten van de shoot. Erg mooie beelden! De portretten fotografeerde hij met zijn Canon 5DmkII en een Sigma Art 50mm f1.4. Tevens gebruikte hij een Tiffen Variable ND-filter. Voor meer interessante video's van Sean Tucker, bekijk zijn YouTube-kanaal.

Lees hier ook het artikel over Romain Sarret in Namibië.

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja