Seagate Backup Plus Ultra Slim: Stijlvolle en slanke externe opslag

Seagate Backup Plus Ultra Slim: Stijlvolle en slanke externe opslag

Jasper van Bladel 1256 0
De Backup Plus Ultra Slim van Seagate is de dunste externe 2TB-harde schijf ter wereld. De opvolger van de Backup Plus Slim combineert een fraai nieuw design met veel capaciteit. Gebruikers krijgen er ook nog voor twee jaar 200GB aan Microsoft OneDrive-opslag bij, zodat ze overal en op elk apparaat bij hun bestanden kunnen.

De Backup Plus Ultra Slim doet zijn naam in ieder geval eer aan. Deze externe harde schijf maakt gebruik van de nieuwste 2.5-inch HDD-technologie en is nog geen centimeter dik, wel ruim 50 procent dunner dan concurrerende 2TB-schijven. Die 2TB aan opslaggeheugen is overigens genoeg ruimte voor meer dan 500.000 liedjes, 320.000 foto’s of 240 uur aan HD-video. De Backup Plus Ultra Slim kent een maximale gegevensoverdracht van 120 MB/s via usb 3.0.

Seagate heeft een goud- en metaalkleurige versie van de Backup Plus Ultra Slim ontworpen. Het bedrijf levert er Dashboard-software bij, waarmee je eenvoudig backups kunt maken of kunt inplannen en Lyve, een programma voor het verzamelen en ordenen van foto’s en video’s.

Seagate Lyve

De opslag werkt in tandem met Lyve, een cloudoplossing van Seagate waarmee je op elk device jouw foto's en video's kunt bekijken. Wanneer we zeggen 'elk device', bedoelen we ook echt 'elk device'. De software-client is verkrijgbaar voor Windows en Macs, iOS- en Android-devices, en zelfs Kindle-devices. Lyve is te zien als managementsoftware voor jouw foto's en video's die je met digitale camera's of smartphones maakt. Al jouw multimedia wordt in een enkele library netjes georganiseerd vanaf alle apparaten die je met Lyve verbindt. Handig wanneer je al jouw apparaten gebruikt om te fotograferen. Vanuit de app kun je ook direct backups aanmaken.

Backup

Met de Dashboard-software van Seagate maak je in een handomdraai een backup van al jouw materiaal. Je hebt de keuze uit one-click on-demand backups of zelf aan te passen backups. De naam one-click on-demand zegt het al: je kiest hiervoor wanneer je per direct een backup wilt maken van je bestanden. Als je liever je backups automatiseert, dan kun je deze ook inplannen.

Ook enthousiast worden we van de mogelijkheid om via Dashboard backups te maken van media die we online hebben gezet. Denk aan galeries op Flickr bijvoorbeeld, of jouw Facebook-posts en zelfs video's die je op YouTube hebt geplaatst. 

 

Specificaties

Capaciteit: 1 TB - 2 TB
Interface: usb 3.0
Kleuren: goed/platinum
Max. gegevensoverdracht: 120 MB/s
Software: Seagate Dashboard, Lyve-app, OneDrive-cloudservices
Afmetingen: 113,5 x 76 x 9,6 mm

Meer info is te vinden op de website van Seagate.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper