Maximale snelheid verdubbeld

SD Card Association introduceert razendsnelle UHS-III kaarten

Redactie DIGIFO... 843 0
Een aantal dagen nadat Sony de 'snelste sd-kaart ter wereld' aankondigde, presenteert de SD Card Association de nieuwe UHS-III standaard die de maximale snelheid nog eens aanzienlijk vergroot. Deze nieuwe sd-kaarten kunnen data overschrijven met maximaal 624mb/s, het dubbele van de nieuwe kaart van Sony.

De nieuwe UHS-III klasse heeft een maximale schrijfsnelheid van 624 mb/s en zal verschijnen in zowel SD en Micro SD. De kaarten zijn volledig backwards compatible en zullen ook werken in kaartslots die zijn ontworpen voor bijvoorbeeld UHS-II of UHS-I kaarten, al zullen deze kaarten dan niet de maximale snelheid van 624mb/s kunnen gebruiken.SD Card Association introduceert razendsnelle UHS-III kaartenLees ook: Hoe en wat: geheugenkaarten

Videoklasse van SD Card Association

Hoewel een maximale snelheid van 624mb/s zeer indrukwekkend is, moet er wel bij vermeld worden dat de snelheid die deze nieuwe kaarten kunnen halen een pieksnelheid is en geen garantie geeft over de constante schrijfsnelheid die de kaart aankan. Het kan daarom voorkomen dat deze kaarten geen snelle videobeelden kunnen opnemen zonder hapering. Om aan te geven welke kaarten wel goed geschikt zijn voor video heeft de SD Card Association een speciale videoklasse.

Kijk voor meer informatie op de website van de SD Card Association.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie