Schrijf je in: de Red Bull Illume fotowedstrijd

EleniHoefsloot 1609 0
De Red Bull Illume Image Quest keert terug. Deze grote internationale fotografiewedstrijd voor actiesport en extreme sporten wordt voor de derde keer georganiseerd. Je hebt tot 30 april 2013 de tijd om je foto´s in te zenden.

Deze fotografiewedstrijd is bedoeld voor zowel professionele fotografen van de actiesport en extreme fotografie als nieuw talent. Red Bull Illume Image Quest zet niet alleen de meest spectaculaire actiefoto´s in de schijnwerpers, maar ook de lifestyle achter de sporten en de fotografen die soms even ver gaan voor een bepaalde foto als de topsporters die ze fotograferen.

Inzenden kan in tien categorieën: lifestyle, playground, energy, spirit, close-up, wings, sequence, new creativity, experimental en illumination. De juryleden, beeldredacteuren van internationale publicaties, kiezen uit een selectie van 250 foto´s vijftig finalisten. De hoofdprijs voor de overall winnaar is de nieuwe Leica S-camera. De winnaars van elke categorie winnen een Leica X2.

Expositie

De vijftig foto´s zullen als expositie te zien zijn in verschillende hoofdsteden en culturele centra over de hele wereld. De vorige twee edities van de wedstrijd werden gehouden in 2007 en 2010. Chris Burkard was de grote winaar in 2010 met zijn foto ´Perfect Day´ van surfer Peter Mendia op de golven aan de westkust van Chile.


Foto ©
Chris Burkard

Je kunt je foto´s insturen via de website van Red Bull Illume.

afbeelding van EleniHoefsloot

Eleni Hoefsloot | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Eleni