Schneider-Kreuznach staakt ontwikkeling mft-objectieven

Julian 1735 0
Op de Photokina van 2012 toonde Schneider-Kreuznach prototypes van drie autofocusobjectieven voor micro four thirds-camera's. De objectieven kwamen echter nooit op de markt. Nu maakt de fabrikant bekend dat de ontwikkeling is stopgezet.

In 2012 kondigde Schneider-Kreuznach aan te werken aan een Super-Angulon 14mm f/2.0, een Xenon 30mm f/1.4 en een Makro-Symmar 60mm f/2.4 voor micro four thirds-camera's. De objectieven zouden uitgerust worden met autofocus.

In datzelfde jaar toonde de fabrikant op de Photokina prototypes van de drie mft-objectieven. Vervolgens bleef het stil; meer informatie bleef uit en het glaswerk kwam nooit op de markt.

Schneider-Kreuznach MFT-objectieven

Nu maakt Schneider-Kreuznach in een persbericht bekend dat de ontwikkeling van de micro four thirds-objectieven is gestaakt. Het bedrijf is bezig met een herstructurering, de Film & Photo-divisie legt de focus nu vooral op filters en objectieven voor bewegend beeld.

Bovenal verwacht Schneider-Kreuznach groei in de markt voor industriƫle toepassingen. De focus zal dan ook meer komen te liggen op het produceren van optische systemen voor de auto-industrie, beveiligingstoepassingen en medische systemen.

Naast de mft-objectieven kondigde Schneider-Kreuznach in 2012 ook een aantal handmatige objectieven voor dslr's en drie cine-objectieven in de Video Xenon-serie aan. Deze objectieven zijn intussen wel op de markt verschenen.

Schneider-Kreuznach