‘Schneider Kreuznach-objectieven voor Samsung NX’

Julian 1221 0
Schneider Kreuznach komt nog dit jaar met vier high-end objectieven voor het Samsung NX-systeem, dat zegt geruchtensite k-rumors. Het zou gaan om lichtsterke objectieven met vast brandpunt.

K-rumors zegt vanuit een betrouwbare bron vernomen te hebben dat Samsung een deal heeft gesloten met Schneider Kreuznach voor het maken van objectieven voor het NX-systeem. Dat lijkt niet onwaarschijnlijk, Samsung werkt al langer samen met de objectievenfabrikant. Veel compactcamera’s en cameratelefoons van cameramaker zijn uitgerust met Schneider Kreuznach-lenzen.

Volgens de bron worden de objectieven ontworpen door Schneider, maar geproduceerd in Korea door Samsung en Optron-Tech. Schneider behoudt daarbij de supervisie en de kwaliteitscontrole. In 2010 zouden de vier onderstaande objectieven moeten verschijnen. Twee andere exemplaren staan voor 2011 in de planning.

  • 15mm f/2.3 Super-Angulon
  • 21mm f/2 Super-Angulon
  • 35mm f/1.4 Xenon
  • 55mm f/1.4 Xenon

2011

  • 90mm f/1.8 Tele-Xenar
  • 70mm f/2.8 Claron (Macro)

Nieuwe NX-camera’s

Ook verschijnen er volgens k-rumors twee nieuwe NX-camera’s op korte termijn. In april zou de NX5 gepresenteerd worden, die eerder al opdook op internet. Ook zou er een NX100 op het programma staan voor mei/juni, een compact model dat de concurrentie aan moet gaan met de Panasonic GF1 en Olympus Pen-camera’s. De NX5 en NX100 krijgen dezelfde sensor als de NX10 volgens de geruchten.