Schneider-Kreuznach komt met 14mm f/2 voor Micro Four Thirds

Julian 2307 2
Objectievenfabrikant Schneider-Kreuznach komt in de herfst van 2012 met de Super Angulon 14mm f/2 voor mft-camrea's. In 2013 moeten er meer objectieven verschijnen, ook voor spiegelreflexcamera's.

Tijdens haar jaarlijkse persconferentie maakte Schneider-Kreuznach de toekomstplannen bekend. De fabrikant gaat objectieven produceren voor compacte systeemcamera's met mft-vatting, ook staan er dslr-objectieven in de planning.

In februari 2011 trad Schneider-Kreuznach toe tot de 'Micro Four Thirds Standard Group', een consortium van fabrikanten die de standaard ondersteunen en willen verbeteren. 

Super Angulon 14mm f/2

Schneider-Kreuznach heeft op de persconferentie haar eerste mft-objectief getoond. Het gaat om de Super Angulon 14mm f/2. In de herfst van 2012 zou het objectief op de markt moeten komen voor een nog onbekende adviesprijs.

Schneider 14mm f2

Samsung

De merknaam Schneider-Kreuznach is al jaren op de compactcamera's van Samsung te vinden. Ook waren er geruchten dat de fabrikant met high-end-objectieven voor Samsung's NX-systeem zou komen. Die zijn echter nooit verschenen.

afbeelding van Peter Heijst

Bestaan er al Schneider Kreuznach zoomobjectieven voor systeem 3/4 camera's?
Ik heb een Kodakcompact DX 6490 uit 2003 met Schn Kreuzn object en ben over de 10x lens zeer tevreden, zachte, verzadigde en heldere beelden levert deze lens op.
De Kodak camera gaat kuren vertonen en ben op zoek naar een spiegelreflex of liever systeemcamera ivm meeslepen in de fiets; liefst een camera m veel instell mogelh en liefst Schn Kreuzn object vatting (of event met Leica)

afbeelding van Julian

Nee, die zijn er (nog niet). Ook deze objectieven uit het artikel zijn nog niet op de markt verschenen.