Schilderen met licht met de pixelstick

Schilderen met licht met de pixelstick

Nadja Geskus 895 0
Schilderen met licht is een stapje vooruit gegaan. Met de pixelstick kun je nu patronen maken die je eerder niet eens durfde te dromen. Je kunt volledige lichtschilderijen maken. Maar hoe werkt zo’n pixelstick nou precies?

Pixelstick

De Pixelstick bestaat uit een strip met bijna 200 rgb-leds, een ingebouwde computer en een sd-kaartlezer. Met de software kun je zelf een afbeelding van maximaal 198 pixels hoog en maximaal 1000 pixels breed maken. Via een sd-kaart prik je deze in de Pixelstick. Vervolgens kun je deze afbeelding tevoorschijn toveren door de Pixelstick te bewegen terwijl je een opname met lange sluitertijd maakt. Je hebt de controle over veel nuttige aspecten, zoals de helderheid van het licht, de snelheid van het patroon, herhaling van het patroon, witbalans en meer! Er wordt een controller meegeleverd waarmee je de afbeelding kunt veranderen. De aluminium behuizing beschermt de leds tegen beschadiging. Alles draait op 8 AA batterijen. Het gewicht van de pixelstick is ongeveer 1,8 kg.

Schilderen met licht met de pixelstick

Schilderen met licht

Wanneer je de pixelstick gaat gebruiken om te schilderen met licht, probeer het dan simpel te houden. Wanneer je veel extreme bewegingen gaat maken, ziet het er namelijk uit als een soort gekrabbel op een stuk papier. Het is geen mooie vloeiende beweging meer, wat vaak niet heel mooi uitpakt. Probeer de lijn te laten stromen, maak gebruik van herhaling en hou het simpel. Je kunt prachtige abstracte beelden maken met de pixelstick en het is bijzonder leuk om het een keer uit te proberen!

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja