Scherpstellen met behulp van laser

jesse kraal 2038 3
In sommige omstandigheden functioneert de autofocus niet zoals zou moeten, vaak omdat het te donker is, of je onderwerp te contrastloos. Het hulplicht van je camera of je flitser kan uitkomst bieden maar het bereik is vaak klein. PinPoint lost dat probleem op door laserlicht te gebruiken.

PinPointDe PinPoint is een apparaatje wat je onder of boven je camera monteert. Door een knopje in te drukken projecteert de gadget simpelweg een stip groen laserlicht op het onderwerp waarop je wilt scherpstellen. Dit groene puntje zou hetzelfde moeten werken als een hulplicht.

Onafhankelijk

Het apparaat functioneert volledig onafhankelijk van de camera. Je moet dus zelf het knopje op de PinPoint indrukken voordat je wil scherpstellen, maar niet vergeten het knopje weer los te laten voordat je de foto maakt. Doe je dit niet, dan heb je in elke foto een groene stip in beeld.

Tel Sell

Een Tel Sell-achtige video werd opgenomen om je te verleiden tot aankoop. We blijven zelf echter wel met een vraag zitten: hoe zorg je er voor dat de laser altijd precies in het midden van je beeld valt? Je zult namelijk last hebben van paralax-fouten als je op verschillende afstanden scherpstelt.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van timvanvliet

Doe maar niet focussen op de ogen van je onderwerp.

afbeelding van Dennis K.

hier snap ik nu eens het nut niet van..,
-autofocus focust op het verkeerde, dan stel je je focuspunt toch gewoon op een andere plaats in?
-te donker om te focussen, nuja heb nog niet echt nachts foto's gemaakt daar dan schakel je even over op manuele focus en schat je zelf in hoever het onderwerp van je verwijderd is.

verder heb ik bovenstaande situaties nog nooit meegemaakt, in mijn ogen een vrij nutteloos iets..

afbeelding van Jan Prinsen

Helemaal mee eens. Ik heb zelf jaren geleden al een laserpointer willen gebruiken hiervoor maar de resultaten waren niet bruikbaar.
Ik hou het wel bij mijn zaklamp (Maglite).