Schade aan objectievenfabriek Canon

Julian 1844 0
Canon heeft een statusrapport gepubliceerd waaruit blijkt dat vooral de fabriek in Utsunomiya, waar EF-objectieven gemaakt worden, zwaar is getroffen door de aardbeving. Een Task Force is in het leven geroepen om herstelmaatregelen te treffen.

In het rapport meldt Canon dat er vijftien mensen gewond zijn geraakt in de fabriek in Utsonomiya door de aardbeving van 11 maart. De schade aan de fabriek is significant, onduidelijk is wanneer de werkzaamheden hervat kunnen worden. Canon meldt dat er waarschijnlijk tijd nodig is voordat de productie weer op normaal niveau ligt.

Maatregelen

Intussen heeft Canon een Earthquake Disaster Recovery Task Force opgezet, om herstel­maatregelen te coördineren. Voor productielocaties waar verwacht wordt dat er een maand of langer niet gewerkt kan worden, gaat de Task Force naar alternatieve locaties zoeken.

Ook maakt Canon bekend 300 miljoen yen (ca 2.6 miljoen euro) te schenken aan het Japanse rode kruis en andere hulporganisaties. Daarnaast zegt de fabrikant op verzoek van de Japanse regering zuinig om te springen met energie en worden werknemers opgeroepen thuis hetzelfde te doen.