Satelliet Google fotografeert mensenmassa bij inauguratie

Raymond 1089 0
GeoEye-1, de satelliet die foto's maakt voor Google's kaartendiensten, heeft de inauguratie van Obama vanaf grote hoogte vastgelegd. De foto's zijn gemaakt vanaf zo'n 680 kilometer hoogte.

De beelden zijn direct te bekijken door dit KML bestand te downloaden en openen met Google Earth. De satellietfoto's geven een goede indruk van de aanwezige mensenmassa.

Google is niet de enige die een bijzondere kijk geeft op de inauguratie van de nieuwe president van de VS. CNN heeft op zijn website met behulp van Microsoft Photosynth honderden foto's vanĀ  eigen fotografen en gebruikers aan elkaar gekoppeld tot een driedimensionale omgeving waarin je kunt in- en uitzoomen en in alle kijkrichtingen kunt draaien. Google heeft ook de beelden van de GeoEye-1 toegevoegd aan de verzameling.


CNN voegt foto's van eigen fotografen en bezoekers samen totĀ  3D-omgeving in Photosynth


Afbeelding: Google GeoEye-1 (overzicht)


Afbeelding: Google GeoEye-1 (uitsnede)

Afbeelding: Google GeoEye-1 (uitsnede)

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond