SanDisk kondigt 8 GB SDHC-kaart aan

Redactie 433 0
SanDisk, fabrikant van opslagoplossingen, lanceert de 8 GB Extreme III SDHC-kaart voor hoogwaardige digitale camera's. De voornaamste voordelen liggen volgens de fabrikant in hogere opslagcapaciteit en snellere transfersnelheden.

De Extreme III SDHC-kaart kan meer dan 4.000 hoge-resolutieafbeeldingen opslaan of maximaal 16 uur MPEG4-video. De kaart kan lezen en schrijven met 20 MB per seconde. Bij het opnemen van films haalt de kaart een snelheid van 6 MB per seconde. Daarmee zit hij in de hoogst beschikbare SDA-klasse. De kaart komt met een SanDisk MicroMate USB 2.0-lezer, om consumenten een oplossing te geven voor het vastleggen, opslaan en overzetten van afbeeldingen. Alle SanDisk Extreme III-kaarten zijn voorzien van software om per ongeluk verwijderde bestanden te kunnen terugzetten. Ze zijn gemaakt voor temperaturen tussen -25 tot 85 graden Celsius.

Voorbeelden van camera's die overweg kunnen met SDHC zijn de Nikon D80 en de Canon EOS-1D Mark II. De kaart en USB-lezer kosten bij elkaar bijna 180 dollar en komen binnen een maand in de Verenigde Staten beschikbaar. Het is de bedoeling dat de kaart ook in Europa op de markt komt.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie