SanDisk komt met nieuwe kaarten

jesse kraal 2622 0
Sandisk heeft haar assortiment uitgebreid met een aantal nieuwe producten. Vooral op het gebied van snelheid werd winst gemaakt. Met 95 MB/s zijn de nieuwe extreme pro-kaarten de snelste SD-kaarten van SanDisk tot nu toe.

SanDisk's nieuwste Extreme Pro sdhc- en sdxc-kaarten bieden een maximale leessnelheid van 95 MB/s en een maximale schrijfsnelheid van 90 MB/s. Voordat je enthousiast naar de winkel rent; Enkel de Sony A77 en de Sony A65 benutten momenteel de maximale wegschrijfsnelheid.

De Extreme Pro sd-kaarten komen beschikbaar in uitvoeringen van 8GB, 16GB, 32GB en 64GB. Prijzen beginnen bij 33,99 euro (adviesprijs). Overigens presenteert SanDisk tegelijkertijd ook een kaartlezer die met zijn USB-3.0 aansluiting ook in staat is tot maximaal 95 MB/s.

MicroSD

Iets minder snel, maar door het kleine formaat wel indrukwekkend, zijn de nieuwe SanDisk Mobile Ultra microSD-kaarten. Deze hebben een maximale leessnelheid van 30 MB/s en zijn herkenbaar aan de nieuwe rood/grijze voorkant. Je hebt de keuze uit 4GB, 8GB, 16GB, 32GB of 64GB. Met de kaarten richt SanDisk zich vooral op de gebruikers van smartphones of tabletpc's met een HD-filmmogelijkheid.

Sandisk

SanDisk's nieuwe producten op een rijtje

Eye-Fi

Wellicht heb je al eens gehoord van Eye-fi. Het Amerikaanse bedrijf maakt SD-kaarten met daarin een wifi-zender. Het geeft je de mogelijkheid om de foto's die je maakt direct draadloos over te zenden naar bijvoorbeeld je iPad. SanDisk besloot de handen in een te slaan met Eye-Fi, zodat het kleine merk gebruik kan maken van het Europese distributie-systeem van SanDisk en de kaarten nu gemaakt worden van SanDisk onderdelen.

Om het overzichtelijk te houden heeft SanDisk nog slechts een type kaart in het assortiment, de klasse 4 SD-kaart in 4GB of 8GB. De adviesprijzen zijn respectievelijk 49,99 euro en 69,99 euro. Op de vraag of SanDisk ook werkt aan CompactFlash-kaarten met Eye-fi-ondersteuning kon de fabrikant tijdens de perspresentatie geen antwoord geven.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse