SanDisk introduceert UHS-II geheugenkaarten met schrijfsnelheid tot 250MB/s

Julian 2581 0
SanDisk komt met een nieuwe lijn Extreme PRO sdhc/sdxc UHS-II-geheugenkaarten die schrijfsnelheden tot 250MB/s en overdrachtssnelheden tot 280MB/s kunnen behalen. De kaartjes zijn leverbaar in uitvoeringen van 16GB tot 64GB.

De nieuwe UHS-II-standaard voert de snelheid van sdhc/sdxc-geheugenkaarten flink op. De maximale snelheden komen van pas bij het fotografen in burstmodus, zal is er waarschijnlijk nog geen camera die de maximale snelheid van de nieuwe kaarten volledig kan benutten.

Om profijt te hebben van de extreem hoge snelheden zal ook de camera de UHS-II-standaard moeten ondersteunen. De Fujifilm X-T1 is de eerste camera die aan deze standaard voldoet.

SanDisk Extreme Pro UHS-II

Naast hoge maxiumsnelheden belooft SanDisk ook ondersteuning voor UHS Speed Class 3, een nieuwe specificatie voor het opnemen van 4K-video's met hoge bitrate. De kaarten kunnen continu met 30MB/s data wegschrijven.

SanDisk geeft levenslange garantie op de kaarten. Bij aanschaf krijg je ook een licentie voor media recovery software RescuePRO Deluxe5, die een jaar geldig is.

SanDisk Extreme PRO SD UHS-II-kaartlezer

Samen met de snelle geheugenkaarten introduceert SanDisk een UHS-II kaartlezer, waarmee je op volle snelheid de bestanden kunt overzetten naar je computer. De kaartlezer maakt gebruik van de USB 3.0-interface die snelheden tot 500MB/s ondersteunt.

SanDisk UHS-II kaartlezer

Prijzen en beschikbaarheid

De SanDisk Extreme PRO sdhc/sdxc UHS-II-kaarten kunnen vanaf nu vooruitbesteld worden. Vanaf april worden de kaarten uitgeleverd. Prijzen beginnen bij 119,99 euro voor de 16GB-kaart, de grootste 64GB-uitvoering kost 299,99 euro. De SanDisk Extreme PRO SDHC/SDXC UHS-II Card Reader/Writer is eveneens vanaf april verkrijgbaar en kost 39,99 euro.