Sandisk introduceert snellere SDHC-kaarten

Redactie 432 0
Sandisk komt met een nieuwe lijn SD-kaarten die volgens de fabrikant tot vijftig procent sneller is. De kaarten zijn verkrijgbaar in 4GB, 8GB en 16GB variant.

De Extreme III 30 MB/s SDHC kaart is volgens Sandisk speciaal ontworpen om in combinatie met de recentelijk aangekondigde Nikon D90 goede prestaties neer te zetten. Met het nieuwe kaartje kan de nieuwe camera van Nikon bij 4,5 frames per seconde in continuous shooting mode 39 beelden opnemen. Bij het vorige model Extreme III SDHC-geheugenkaartje, met een doorvoersnelheid van 20 MB/s, waren dat er nog 26. Ook de videofunctie van de D90 zou baat hebben bij de snelheidsverhoging.

De nieuwe kaart is volledig backwards compatibel met de SDHC-standaard en werkt dus ook op andere camera's en cardreaders met SDHC-ondersteuning.

De nieuwe SanDisk Extreme III SDHC 30 MB/s Edition-kaarten zijn naar verwachting vanaf september wereldwijd verkrijgbaar. De adviesprijzen zijn $64,99 voor de 4 GB uitvoering, $109,99 voor de 8 GB variant en $ 179,99 voor de 16 GB-kaart.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie