Sandisk geeft Extreme Pro-lijn update

Redactie 655 0
Nog geen anderhalf jaar geleden introduceerde Sandisk de CompactFlash-geheugenlijn 'Extreme Pro' met schrijfsnelheden tot 90MB/s. Nu heeft de fabrikant zowel de snelheid verhoogd naar 100MB/s als de capaciteit vergroot naar 128GB.

Vorig jaar november kondigden Nikon, Sony en Sandisk samen nog aan een set specificaties te hebben ontwikkeld voor een nieuwe verbeterde CompactFlash-geheugenkaart. Hoewel toen gerept werd over een maximale opslagcapaciteit van meer dan 2TB en een snelheid van 500MB/s, is de eerste (kleine) stap nu gezet. De 'Extreme Pro'-lijn van Sandisk is namelijk aangevuld met een geheugenkaart die een opslagcapaciteit van 128GB en een schrijfsnelheid van 100MB/s heeft.

Prijs en beschikbaarheid

Volgens Sandisk heeft de kaart door het gebruik van de Power Core-controller en de udma-7 interface het rendement dat vereist wordt voor high-end dslr-camera's. De geheugenkaart is te bestellen via de site van Sandisk en zal in het eerste kwartaal van dit jaar ook bij de verschillende verkooppunten liggen. Er hangt in ieder geval een prijs aan die je niet snel zal vergeten: 1499 euro.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie