Sandisk Extreme Pro CF-kaarten halen 90MB/s

Julian 612 0
Sandisk introduceert een nieuwe lijn CompactFlash-geheugen. De ‘Extreme Pro’ kaarten zijn voorzien van een nieuwe geheugencontroller die lees- en schrijfsnelheden tot 90MB/s mogelijk maakt.

De Extreme Pro-serie krijgt de snelheidsaanduiding 600x, wat overeenkomt met 90MB/s. Ook verschijnt een nieuwe Extreme-serie zonder ‘Pro’ aanduiding. Deze kaarten hebben een snelheidsaanduiding van 400x, ofwel 60MB/s. De nieuwe series vervangen de Sandisk Extreme III- en Extreme IV-kaarten, die respectievelijk hun werk met 30MB/s en 40MB/s deden.

In de nieuwe Extreme Pro serie verschijnen kaarten met capaciteit van 16GB, 32GB of 64GB. In de Extreme-serie vind je kaarten van 8GB, 16GB en 32GB. Sandisk heeft de kaarten voorzien van de eigen Power Core Controller, die de hoge snelheden mogelijk maakt en maakt gebruik van de UDMA-6 bus. 

Verhoogde betrouwbaarheid

Tevens belooft Sandisk verhoogde betrouwbaarheid, door een 42-bits ECC engine die moet zorgen voor behoud van gegevensintegriteit en verlengde duurzaamheid van de kaarten door middel van geoptimaliseerde 'wear leveling' (slijtage nivellering). De Extreme-kaarten werken gegarandeerd bij een temperatuurbereik van -25°C tot +85°C. De kaarten zijn voorzien van een RTV Siliconen coating voor extra bescherming tegen vochtigheid.

Prijs en beschikbaarheid

Sandisk geeft geen adviesprijzen aan het nieuwe geheugen. De detailhandel zal de prijs bepalen. De nieuwe Extreme-kaarten zijn per direct verkrijgbaar.