'Samyang werkt aan 12mm f/2 voor spiegelloze camera's

Julian 2613 2
Volgens PhotoRumors kondigt Samyang binnenkort een 12mm f/2-objectief aan voor micro four thirds, Fuji X en Samsung NX. Opvallend is dat de Sony E-vatting niet genoemd wordt.

Onlangs introduceerde Samyang een 16mm f/2 voor aps-c-camera's. Een review van dit objectief lees je halverwege september in DIGIFOTO Pro 3.2013. Volgens PhotoRumors.com komt Samyang ook met een 12mm f/2, deze zou speciaal ontworpen zijn voor spiegelloze camera's en we verwachten dat het objectief daardoor compacter wordt dan de 16mm.

PhotoRumors noemt uitvoeringen voor micro four thirds, Fuji X en Samsung NX. Gek genoeg ontbreekt de Sony E-vatting in het lijstje, maar gezien Samyang eerder objectieven maakte met vatting voor de Sony NEX-camera's lijkt het ons logisch dat een eventuele 12mm f/2 ook met E-mount beschikbaar komt.

In de komende weken zou meer informatie over het objectief naar buiten moeten komen. Net als de overige objectieven van Samyang verwachten we een objectief met handmatige scherpstelling en diafragmaring.

Samyang E-mount
Samyang (in de VS bekend onder de naam Rokinon) maakte eerder objectieven met E-vatting, zoals deze 8mm fisheye. We verwachten dat een eventuele 12mm f/2 ook voor Sony NEX-camera's beschikbaar komt.

afbeelding van paul van dorsten

Volgens mij een 12 mm en zeker ook voor alpha en nex mount.

http://camyx.com/rumors/2013/08/samyang-10mm-f2-8-lens-specs/

afbeelding van Julian

Die 10mm f/2.8 is eerder al officieel aangekondigd. Dat is een objectief voor aps-c-camera's (met spiegel), geen ontwerp dat dicht op de sensor geplaatst kan worden (voor compacte systeemcamera's).