Samyang voorziet fullframe-objectieven van Sony E-vatting

jesse kraal 1504 0
Samyang maakt objectieven zonder elektronische componenten, waardoor focus en diafragma hangmatig moeten worden geregeld. Het voordeel is dat de fabrikant snel en goedkoop kan inspelen op nieuwe camera's. Nu de Sony A7 en A7R op de markt zijn, brengt Samyang dan ook haar fullframe-objectieven uit met E-vatting.

Samyang had al objectieven met een Sony E-vatting, maar deze zijn enkel geschikt voor camera's met een aps-c-sensor (zoals de 16mm f/2.0 en 8mm fisheye). Leuk voor NEX-camera's, maar niet zo handig met een fullframe Sony A7 of A7R. Samyang speelt daar slim op in door vijf van haar fullframe-objectieven ook met E-vatting te gaan leveren.

Rocket science

De conversie is bepaald geen rocket science, aan de achterkant van de objectieven is een langere tube bevestigt om de kortere registerafstand te compenseren. De objectieven zijn dus een stukje langer dan versies voor spiegelreflexcamera's. Een Samyang-objectief met bijvoorbeeld een Canon- of Nikon-vatting met een adapter gebruiken geeft hetzelfde resultaat. De nieuwe versies bestaan echter uit één geheel, eventuele speling van een adapter kan dus uitgesloten worden.

Het is nog niet bekend wanneer de 'nieuwe' Samyangs in de winkel liggen, we verwachten geen of nauwelijks verschil in prijsstelling met varianten met andere vatting.

Samyang Sony E mount

De vijf objectieven die met E-vatting beschikbaar komen:

  • Samyang 14mm f/2.8 ED AS IF UMC
  • Samyang 24mm f/1.4 ED AS IF UMC
  • Samyang T-S 24mm f/3.5 ED AS UMC
  • Samyang 35mm f/1.4 AS UMC
  • Samyang 85mm f/1.4 AS IF UMC
afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse