Samyang prijst 24mm f/1.4 voor o.a. Canon, Nikon en MFT

jesse kraal 2281 1
Samyang kondigde al in augustus 2011 een 24mm f/1.4 aan. Deze lichtsterke groothoek is vanaf begin februari verkrijgbaar voor een adviesprijs van 599 euro. Het objectief is geschikt voor fullframe-camera's, maar de bediening is volledig handmatig.

Samyang opent met de 24mm f/1.4 opnieuw de aanval op Canon en Nikon, die beide al een dergelijk objectief aanbieden. De Zuid-Koreaanse fabrikant deed dit al eerder met onder andere een 35mm f/1.4 en een 85mm f/1.4. In tegenstelling tot het glaswerk van Nikon en Canon, moet je bij Samyang met de hand scherpstellen.

Samyang

Automatisch diafragma voor Nikon

De 24mm komt niet alleen voor de twee eerder genoemde merken beschikbaar, ook bezitters van een Pentax, Sony, Samsung NX of micro four thirds-camera kunnen gebruik maken van de Samyang. Alleen Nikon-gebruikers profiteren van een diafragma wat automatisch sluit bij het maken van een opname, bij alle andere merken zal je zoeker direct donkerder worden als je het diafragma knijpt.

Prijs en verkrijgbaarheid

Vanaf de eerste week van februari is de Samyang verkrijgbaar voor een adviesprijs van 619 euro voor de Nikon-variant en 599 euro voor de overige modellen.

Samyang

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Moron

het blijft jammer dat er geen auto focus versie is
dan zou ik denk ik toch gaan voor de 28mm 1.8 of de 24mm 2.8 van canon voor minder geld