Samyang maakt toekomstplannen bekend

Julian 560 0
Samyang, fabrikant van goedkope objectieven zonder autofocus, komt in 2010 met een 35mm f/1.4 objectief. Ook zullen de huidige 8mm fisheye en 85mm f/1.4 met Four Thirds-mount op de markt komen.

Het Poolse Lenstip sprak met Mr. Lee, director sales & marketing van Samyang Optics. In het interview wordt ingegaan op de toekomstplannen van het bedrijf. Zo blijkt dat Samyang momenteel bezig is om de huidige 85mm en 8mm objectieven van Four Thirds-mount te voorzien. De 4/3-objectieven moeten in het eerste kwartaal van 2010 op de markt komen. Toekomstige objectieven zullen ook met 4/3-mount beschikbaar komen.

35mm f/1.4

Geruchten over een lichtsterk 35mm objectief van Samyang deden al de rondte, Mr. Lee bevestigt de komst van een 35mm f/1.4 objectief in de 2e helft van 2010. Naar verwachting zal deze lens net als de 14mm f/2.8 een aantrekkelijk prijskaartje hebben in vergelijking met alternatieven.

Autofocus

Voorlopig blijft automatische scherpstelling afwezig op de Samyang-objectieven, maar het staat wel op de planning voor de lange termijn, aldus Mr. Lee. De focus van Samyang ligt momenteel op vaste brandpunten, maar in de toekomst worden ook zoomlenzen verwacht.