Nieuwe Samyang objectieven

Samyang kondigt XP 14mm f/2.4 en XP 85mm f/1.2 aan

Fabienne Keijzer 3057 3
Samyang kondigt vandaag twee nieuwe objectieven aan: de XP 14mm f/2.4 en de XP 85mm f/1.2. Beide objectieven beschikken over handmatige scherpstelling. Beide objectieven behoren tot de topklasse van Samyang.

Samyang XP 14mm f/2.4

Samyang heeft vandaag een tweetal nieuwe objectieven aangekondigd. Beide objectieven zijn verbeterde versies van eerder uitgebrachte lenzen met dezelfde beeldwaardes. De nieuwe Samyang XP 14mm f/2.4 is ideaal voor landschapsfotografie en biedt volgens het persbericht een maximale resolutie met minimale vervorming. Het objectief bestaat uit 18 glazen, verdeeld over 14 groepen, inclusief zes glazen met vier verschillende speciale optica. Het licht wordt effectief naar de sensor geleid om een heldere en levendige foto te creëren.
Samyang 14mm

Samyang XP 85mm f/1.2 

De nieuwe Samyang XP 85mm f/1.2 is een premium objectief, speciaal ontworpen voor 50 megapixel fotografie en 8K videoproductie. Het full frame portretobjectief is volgens Samyang de helderste in zijn soort. Het objectief beschikt over tien elementen verdeeld over zeven groepen met drie speciale glazen. Het Samyang Optics R&D Centre heeft de optica met de grootste zorg uitgekozen om de hoogste kwaliteit te garanderen.

Samyang 85mm

Beschikbaarheid en prijs

De beide objectieven zullen verkrijgbaar zijn vanaf december 2016 en zullen rond de 949 euro per stuk gaan kosten. Voor meer informatie kun je terecht bij Samyang-importeur Transcontinenta en de website van Samyang Benelux.

Lees ook: Aangekondigd: Samyang autofocus objectieven voor Canon en Nikon

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne

afbeelding van Jan Johanson

85 1.2 vooralsnog alleen met Canon-mount

afbeelding van Anoniem

Viel mij ook op.
Ben benieuwd naar de scherpte, focus snelheid en de gekleurde randjes tov de Canon.

Bij uitbrengen maar eens een vergelijkende test maken waarbij deze lens tegen de volgende lenzen wordt gezet:
- Canon 85mm f/1.2L
- Mitakon ZY Optics 85mm f/1.2
Hier al een testje met beide lenzen
https://www.youtube.com/watch?v=LN3_1Oi8ypE

afbeelding van Jan Johanson

Vergeet de nieuwe Sigma 85 1.4 Art niet. Weliswaar geen 1.2 (dat schijnt bij Nikon vanwege de afstand tussen lens en mount niet mogelijk te zijn met Af-lenzen) maar verslaat qua scherpte en bokeh zelfs de Zeiss Otus en Milvus.