Samyang komt nog dit jaar met 24mm tilt-shift-objectief

jesse kraal 5289 6
Op hun eigen Facebookpagina heeft de Koreaanse fabrikant Samyang aangekondigd dat ze werken aan een 24mm tilt-shift-objectief. Objectieven van Samyang hebben geen autofocus, maar voor een tilt-shift is dat niet erg. Canon- en Nikon-varianten hebben dat immers ook niet.

Via Facebook peilt de kleine fabrikant op wat voor objectieven haar fans zitten te wachten. Een van de opties die al eerder naar voren kwam, was een tilt-shift-objectief. Nog dit voorjaar moeten de eerste exemplaren van de eerder aangekondigde 24mm f/1.4 in de winkel liggen, voor het einde van het jaar moet daar een 24mm met perspectief-correctie aan toegevoegd worden.

Samyang facebook

Uitdaging

Grote uitdaging bij een tilt-shift-objectief is het creƫren van een grote beeldcirkel. Voor een 24mm objectief, moet de beeldhoek ongeveer gelijk zijn aan een objectief met een brandpuntsafstand van 16mm en moet de beeldcirkel veel groter zijn. Dat ze bij Samyang extreme groothoekobjectieven kunnen maken, hebben ze al bewezen met de 14mm f/2.8. Wel zullen ze de vervorming, waar de 14mm wat last van heeft, beter onder controle moeten krijgen. Vervorming weghalen uit een foto waarbij het objectief is versteld, is namelijk veel ingewikkelder.

Samyang
Een impressie van hoe een Samyang tilt-shift-objectief eruit zou kunnen zien

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van k0ekebakker

Koreaanse

afbeelding van Anonymous

hieperdepiep ik kan niet wachten, mits de prijs samyang waardig blijft.

afbeelding van Shaggy

Als de optische kwaliteit idd is zoals we van Samyang kennen, en de prijs ook, is dit zeker de moeite waard om over naar te denken ipv de Nikkor 24mm t/s ( voor mijn toepassing dan )

Ben benieuwd :)

afbeelding van Flipperkoning

Jammer dat het geen 28mm wordt, vind 24mm nog steeds geen fijn brandpunt viir FX!

afbeelding van Anonymous

dan snij je er een stuk af

afbeelding van Joostttt

Dat is natuurlijk niet hetzelfde, perspectief wijzigt.