XEEN 24mm, 50mm en 85mm T1.5

Samyang komt met XEEN-objectieven voor filmmakers

Julian 3278 3
Samyang introduceert een nieuwe serie objectieven voor professionele filmmakers. De XEEN 24mm, 50mm en 85mm T1.5 beschikken over een stevige behuizing, focus- en diafragmaring met lange slag en een diafragma bestaande uit elf lamellen.

Samyang biedt met de nieuwe XEEN-serie een alternatief voor professionele Cinema-objectieven uit de Canon Cinema-lijn en de ZEISS CP.2-objectieven. De objectieven zijn uitgerust met een stevige metalen behuizing voor intensief gebruik. Dankzij de uniforme lengte en diameter zijn de XEEN-objectieven eenvoudig uit te wisselen in opstellingen met een matte box en follow focus-systeem.

De XEEN-objectieven zijn voorzien van Multi-Nano-coatings, die lensflare en ghosting tot een minimum moeten beperken. Het diafragma bestaat uit elf lamellen, wat een aangenaam bokeh-effect moet bewerkstelligen.

Samyang belooft uitstekende optische prestaties en een hoog oplossend vermogen. Zowel de scherpstel- als diafragmaring zijn uitgevoerd met een extra lange slag, voor nauwkeurige verstelling.

Samyang XEEN 24mm, 50mm en 85mm T1.5

24mm, 50mm en 85mm T1.5

Bij de introductie bestaat de XEEN-serie uit een 24mm T1.5, 50mm T1.5 en 85mm T1.5. Volgend jaar zal het assortiment worden uitgebreid met drie andere objectieven, het is nog niet bekend om welke brandpunten het gaat.

De objectieven zijn te gebruiken op fullframe-camera's, maar ook geschikt voor professionele filmcamera's met super35mm-sensor (vergelijkbaar met aps-c-formaat). Dat levert equivalenten van 35mm, 75mm en 155mm op.

Samyang brengt de XEEN-objectieven op de markt in verschillende uitvoeringen. Je hebt keuze uit de PL-vatting (voor professionele filmcamera's), Canon EF, Sony E, Micro Four Thirds en Nikon F.

Prijs en beschikbaarheid

De XEEN-objectieven komen op de markt in uitvoeringen met PL-, Canon EF- Sony E-, MFT- en Nikon F-vatting. De adviesprijs bedraagt 2200 euro per objectief. Wanneer de 24mm, 50mm en 85mm T1.5 in de Benelux verkrijgbaar zijn wordt later bekendgemaakt.

Samyang roept voor de XEEN-objectieven een nieuwe website in het leven. De objectieven worden in de Benelux gedistribueerd door Transcontinenta. Kijk voor meer informatie op www.samyangbenelux.com.

Xeen diafragma

XEEN vatting

afbeelding van Anoniem

Wat zijn dat absurd hoge prijzen tov van hun foto lenzen

afbeelding van Anoniem

iets met appels en peren...

afbeelding van RHBoks

voor zo 1800 euro per objectief heb je een topproduct van echt metaal, een goede cine -lens / foto lens met f 1.5.
Best veel geld maar ten opzichte van Zeiss,Canon en Schneider, is het een zeer vriendelijke prijs. Heb je een Nikon en film je zo af en toe dan zou ik bij de 1.8 serie van Nikon blijven (dit zijn AF lenzen voornamelijk voor fotografie maar goed toepaspaar voor sporadisch filmen in full-HD of 4K.