Samyang komt met tweede autofocusobjectief: 14mm f/2.8

Samyang komt met tweede autofocusobjectief: 14mm f/2.8

Jasper van Bladel 3105 2
Het tweede autofocusobjectief van Samyang is een feit. Vandaag introduceert Transcontinenta, de importeur van Samyang, de 14mm F/2.8 ED AS IF UMC.

Het betreft, net zoals de 50mm f/1.4, die vorige week geintroduceerd werd, een objectief voor Sony E mount mirrorless camera's met een Full-Frame sensor. Dit nieuwe 14mm is het meest lichtsterke objectief in zijn klasse en biedt een uitstekende kwaliteit voor fotografen die werken met de populaire Sony E-vatting Full-Frame sensor camera’s uit de A7 serie. Deze introductie breidt het assortiment van Samyang foto objectieven met autofocus verder uit.

Met de toevoeging van dit nieuwe autofocus objectief, bestaat de huidige range aan Samyang objectieven voor mirrorless camera’s nu uit in totaal 14 foto en video objectieven verspreid over de volgende brandpuntsafstanden: 7.5mm, 8mm, 10mm, 12mm, 14mm, 21mm, 50mm en de 300mm mini spiegeltele.

Optisch

De Samyang 14mm F2.8 EDAS IF UMC is speciaal ontworpen om naadloos te werken met de Full-Frame mirrorless camera's met Sony E vatting. De lichtval is ontwikkeld gebaseerd op de unieke afstand tussen het glas en de sensor bij mirrorless  camera’s om zo optimale prestaties mogelijk te maken.

De 67mm filter diameter garandeert de maximale hoeveelheid licht in het objectief. De Samyang 14mm F2.8 ED AS IF UMC is het weidste ultragroothoekobjectief beschikbaar in de markt. Het objectief biedt volgens de importeur een prachtige bokeh. In het objectief zijn asferische lenzen opgenomen om aberratie en onnodig lichtdispersie te minimaliseren.

September

De nieuwe Samyang 14mm F2.8 ED AS IF UMC zal vanaf september 2016 beschikbaar zijn. De adviesverkoopprijs is nog niet bekend.

Voor meer informatie over Samyang kun je op deze website kijken.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Lennylenny

"is de weidste ultragroothoekobjectief", " Het objectief bidet volgens".

afbeelding van Mmars

En, tonvormig? :/