Samyang komt met twee objectieven met autofocus

Samyang komt met twee objectieven met autofocus

Jasper van Bladel 1754 0
Samyang komt met twee objectieven, een 14mm f/2.8 en een 50mm f/1.4, voorzien van autofocus. Deze objectieven zijn bedoeld voor fullframecamera's met Sony E-Mount

Samyang staat bekend als een fabrikant van uitstekende objectieven, waarmee handmatig scherpgesteld moet worden. Nu komt het merk met twee objectieven waarbij dat niet hoeft, want ze zijn voorzien van autofocus.
Het betreft een 14mm F2.8 ED AS IF UMC en een 50mm F1.4 AS IF UMC. De twee objectieven zijn volgens importeur Transcontinenta de meest lichtsterke objectieven in hun klasse. Het betekent voor Samyang een eerste stap weg van de handmatige scherpstelling waarmee ze bekend zijn geworden.

Sony

De objectieven zijn geschikt voor de spiegelloze fullframecamera's van Sony. Fotografen die bijvoorbeeld een Sony A7 gebruiken kunnen deze twee objectieven toevoegen in hun cameratas. Gegeven de gebruikelijke kwaliteit van objectieven van het Koreaanse merk, zal deze toevoeging aan de line-up een zeer waardevolle zijn. Door de introductie van autofocus zal het merk wellicht meer aandacht krijgen, gezien het feit dat veel mensen daar veel waarde aan hechten.

Naast  de compactheid van mirrorless-objectieven, zijn de 14mm F2.8 en 50mm F1.4 compatibel met Full-Frame sensoren om de beste en scherpste groothoek opnamen voor fotografen te garanderen. De 67mm filter diameter garandeert de maximale hoeveelheid licht in het objectief om het beste fotografische werk te kunnen creëren. De 14mm F2.8 is de weidste ultragroothoek objectief beschikbaar in de markt en de F1.4 50mm en de F2.8 14mm diafragma openingen zijn veruit de meest lichtsterke voor Full-Frame mirrorless objectieven. Ze bieden een prachtige bokeh en de beste kwaliteit foto's onder verschillende belichtingscondities. Gebaseerd op Samyang’s optische technologie zijn in beide objectieven asferische lenzen opgenomen om aberratie en onnodig licht dispersie te minimaliseren. De objectieven leveren dan ook hoge resolutie beelden vanuit het centrum van het beeld tot in de hoeken.

Prijs en beschikbaarheid

De Samyang 14mm f/2.8 en 50mm f/1.4 zullen in juli voor het eerst in beperkte mate beschikbaar worden. Over prijzen kan importeur Transcontinenta nog niets zeggen.

Meer informatie over Samyang en de objectieven die het merk levert is te vinden op de website van Transcontinenta en op de website van Samyang Benelux.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper