Samyang komt met Premium objectieven

Samyang komt met Premium objectieven

Jasper van Bladel 1615 0
Transcontinenta kondigt de eerste Samyang Premium objectieven aan: de Samyang Premium MF 85mm F/1.2 en de Samyang Premium MF 14mm F/2.4. Deze nieuwe Samyang Premium objectieven hebben een ongekend hoog oplossend vermogen, ontworpen voor professionele digitale camera's met 50 MegaPixels en voor 8K videoproducties.

De Samyang Premium MF 85mm F/1.2 en Samyang Premium MF 14mm F/2.4 handmatig scherp te stellen objectieven brengen de reeds uitzonderlijke Samyang beeldkwaliteit naar een nog hoger niveau. De twee objectieven leggen de wereld vast op een unieke manier met een bijzonder fraaie Bokeh en een zeer fraaie ‘starburst’ en creëren zo onvergetelijke beelden. Fotografen kunnen onder alle omstandigheden op deze objectieven vertrouwen. Het oplossend vermogen geeft een overvloed aan pixel informatie, zodat fotografen in post-productie de vrijheid hebben om het uiteindelijke beeld te maken in hun geheel eigen stijl. De verbeterde aberratiecorrectie voor de algehele helderheid en detaillering van het beeld creëren opnamen die zeer levensecht aanvoelen.

85mm

De Samyang 85mm F/1.2 is veruit het meest lichtsterke objectief onder de bestaande Full-Frame DSLR-objectieven. Het maakt het werken onder slecht licht of met snelle sluitertijden mogelijk. Ook kan er een zeer fraaie bokeh gerealiseerd worden bij gebruik van de F/1.2 volle lensopening. Deze Premium 85mm heeft tien elementen in zeven groepen, waaronder een asferische lensdeel en twee hoge refractie lenzen. Het asferisch lenselement minimaliseert de chromatische aberratie en voorkomt onnodige lichtverstrooiing. Drie hoge refractie lensdelen passen zeer effectief het pad van het licht aan en zorgen zo voor een helder en contrastrijk beeld. De Samyang Premium MF 85mm F/1.2 is beschikbaar in Canon EF vatting.

14mm

De Samyang 14mm F2.4 is ontworpen met de meest geavanceerde optische technologie. Het objectief beschikt over 18 glazen lenselementen in 14 groepen, waaronder vier verschillende speciale glassoorten: twee asferische lensdelen, een hybride asferische lens, twee extra-low dispersion lenzen en een hoge refractieve lens. Deze opbouw zorgt voor een zeer indrukwekkende beeldkwaliteit van het centrum tot in de  hoeken van het te fotograferen beeld. De Samyang Premium MF 14mm F/2.8 is beschikbaar in Canon EF, Nikon F en Sony E vatting.

Ontwerp

Ook het ontwerp zelf maakt een statement. Het gebruik van een aluminium legering zorgt voor maximale duurzaamheid. Het design is slank en vloeiend en onderscheidt zich van de andere objectieven van de fabrikant. De twee nieuwe objectieven hebben een flinke diameter van 93 en 95mm.

Prijzen

De Samyang Premium objectieven zullen eind 2016 beschikbaar zijn. De adviesverkoopprijs zal later bekend worden gemaakt. Transcontinenta biedt voor al haar Samyang-objectieven een verlengde garantie van 5 jaar aan. Dit geldt uiteraard ook voor deze Premium-objectieven.

Meer info: Samyang

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper