Samyang komt met lichtsterke groothoek: 20mm f/1.8

Samyang komt met lichtsterke groothoek: 20mm f/1.8

Jasper van Bladel 1774 0
De Koreaanse objectievenmaker Samyang komt een nieuw lichtsterk groothoekobjectief voor fullframe dslr’s van Nikon en Canon en spiegelloze Sony fullframe-camera’s. De nieuwe telg is een 20mm f/1.8.

De Samyang 20mm f/1.8 heeft 13 glazen lenselementen in 12 groepen, inclusief drie extra low dispersionlenselementen (ED) en twee glazen asferische lensdelen (ASP). Deze zorgen volgens importeur Transcontinenta voor een minimalisering van ongewenste lichtverstrooiing en leveren een hoge resolutie van het centrum tot in de hoeken.

20 centimeter

Dit objectief is ook voorzien van Samyang’s Ultra Multi Coating (UMC) om de lichtdoorlating te optimaliseren en het ontstaan van flare en ghosting tegen te gaan. Het objectief heeft een ultrakorte minimale scherpstelafstand van slechts 20cm. Bij gebruik van de volle opening f/1.8 is het daardoor mogelijk om het hoofdonderwerp geheel los te maken van de achtergrond.

Bokeh

De zeer hoge kwaliteit glas en de Samyang Ultra Multi Coating (UMC) zorgen volgens de fabrikant voor uitzonderlijk scherpe en gedetailleerde opnamen. Ook is extra aandacht besteed aan het zo klein mogelijk houden van vertekeningen, die bij een ultragroothoek normaal gesproken snel kunnen optreden. Het diafragma met zeven lamellen zorgt voor een zeer fraaie achtergrondonscherpte. 

Meer informatie over Samyang is te vinden op www.samyangbenelux.com of via importeur Transcontinenta.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper